Taormina har allt som en turist kan önska sig. Bra hotell och restauranger, en lång gågata, Corso Umberto, där modebutiker och glassbarer ligger tätt och mitt på en piazza med utsikt över Naxos-bukten.

På Sicilien är husstandarden inte så hög som i norra Italien även om det generellt inte verkar vara fattigare. Däremot är Taormina ett lyxigt undantag. Staden klänger utmed bergskammen och via serpentinvägar tar man sig upp. Det är trångt, massor med fordon och kommer du vid fel tidpunkt kan du få stå i bilkö en timme. Bäst är tidigt på förmiddagen eller sent på eftermiddagen. Kommer du med egen bil kan det vara svårt att hitta parkering men hotellet har ofta möjlighet att hjälpa till mot en avgift men även där är det begränsat med parkeringar.

Senso!

Film utan kommentarer

Piazza 9 aprile, Taormina
Arancino är en fylld friterad risboll med olika innehåll som t ex köttfärs eller stekta grönskaker som t ex aubergine eller räkor.
Det ser ut som en apelsin men har bara lånat namnet, det är en friterad risboll.
Passa på och smaka på Siciliens egen gelato. Granita är smaksatt isglass t ex citron och socker.
Italiensk keramik säljs på gågatan Corso Umberto
Den grekiska teatern på en höjd ovanför staden.

Författaren till Bamse, Rune Andreasson, fick inspiration vid ett besök här. Farmors hus ligger nog på en av kullarna kan man tänka.