Ett badparadis vid klostret

En stor del av Portofinohalvön är en nationalpark, Parco Regionale di Portofino. Det finns olika vandringsleder som tar dig till olika ställen på halvön. En av de bästa är San Fruttuoso som är en badvik förlagt vid ett nerlagt nunnekloster, Abbazia di San Fruttuoso. Förutom att vandra, som tar många timmar, kan man ta sig dit med båt från Rapallo, Portofino, Santa Margherita, Genua eller Camogli. Känt är även den 2 1/2 meter höga kristusstatyn, Cristo degli Abissi som sänktes ner på 50-talet, 15 meter under havsytan en bit ut i viken. Givet utflyktsmål för dykare. Det finns en andra lite mindre badvik några hyndra meter bort som också erbjuder samma saker men i mindre omfattning.

Det finns både betalstrand och gratisstrand samt några restauranger men det är ganska dyrt att äta här. Ta med egen picnic-korg istället.

Senso!

Film utan kommentarer

Båte avgår från Santa margherita

Det gäller att ha koll på tiderna till och från San Fruttuoso för de ändras ofta. Idag gick sista båten tillbaka redan 15.30 vilket inte informerades om på hemsidan.

Passagerarbåt till san Fruttuoso

Eftersom båtfärden tar ungefär 50 minuter till en timme med stopp i Portofino så kostar den 16€ per person. Att hyra parasoll, solstolar och liggstolar är heller inte så billigt. parasoll 9€, stol 5€, liggstol 7€ så är man några stycken drar det snabbt iväg. är det en varm och solig dag kan det dock vara värt det.

Portofino-parkens sydspets rundas

Från havssidan

Båtar anländer i en strid ström från olika platser

Stranden

En av restaurangerna

den andra badviken

Turkosskimrande vatten

Klostret