Lyxiga Portofino

Portfino är en av Italiens lyxigaste badorter och den ligger längst ut i nationalparken i en vacker vik. Byn är inte stor men upplevs ändå som mycket av allt då det finns lyxiga butiker och privata lustjakter av grotesk storlek. byn vimlar av folk och lite väl mycket blir det när en hel båtlast med en arrangerad turistresa anländer och de väller ut från båten till det lilla torget och hamnen. Portofino är nog trevligare när det inte är semestertider. Vid besök så rekommenderas att inte äta eller dricka här då det är mycket dyrt. Ta med picknick-korg och sitt ner någonstans utmed hamnpromenaden istället.

Senso!

Film utan kommentarer

Parraggi på vägen mot Portofino

Mellan Santa Margherita och Portofino är det ungefär 6 km. Hela udden ut mot Portofino är en nationalpark med vandringsleder. Man kan gå tillbaka eller ta båt eller buss tillbaka till Santa Margherita

Att vandra till Portofino

Första biten går i skogig och ganska tråkig terräng och det är inte alltid självklart vilken stig som gäller. Det finns, som på bilden, skyltar som visar vägen. Drygt halvägs kommer man ner till badorten Paraggi med den lilla stranden och strandbarerna. Efter Paraggi blir det enkel promenad på stigen med ”röda mattan” Nu blir det mer panoramiska utsikter och plötsligt kommer man ner till huvudvägen precis ovanför Portofino. Gå rakt över gatan, ner i gränderna och plötsligt är du i hamnen.

Utsikten på väge mot Portofino

Sista bukten innan

Fantastiska privata båtar ligger uppradade

Piazza Martiri Dell Olivetta

Hamnen

Kyrkogården

Båt som saktar glider ut från hamnen