– Behöver ni hjälp? sa damen som vi cyklade förbi.

Vi hade just kommit till Lucca så vi behövde massor av hjälp och det fick vi med råge. Malin Månsson från Ängelholm bor i Lucca och berättade allt, från vilka parkeringsrutor vi fick stå på till vilka restauranger som är bra. Det slutade med att hon beställde bord åt oss på restaurang Ammodonostro i Lucca.

På restaurangen behandlades vi som VIP-gäster så de andra gästerna började undra vilka vi var egentligen. Maten förklarades och presenterades och vinbuteljerna avlöste varandra. Denna femrättersmeny hade ett fast pris trots åtskilliga vinflaskor och till sist kom kocken och gav oss fyra flaskor lokalproducerad olivolja som present. Mätta och lyckliga traskade vi sedan hemåt mot hotellet.

Senso!

Film utan kommentarer

Lisbeth på Ristorante La Grotta vid Piazza del Anfiteatro i Lucca.

Malin berättar med stor passion om sitt Lucca. Hon arbetar som kommunikatör och driver en bostadsförmedling i Toscana vilket medförde att jag började berätta om mina två stora passioner; Falköpings trumkår och Italien. Dessutom letar vi efter en ny plats för musikfestival. Kanske blir det ett samarbete i framtiden, vem vet?

Ibland är det rena turen och tillfällena som gör det.

Chiesa di San Michele

Vacker villa längs Corso Garibaldi

Lucca är Giacomo Puccinis hemstad och det märks att kultur är viktigt här då de har flera stora festivaler. Puccini-festivalen går varje sommar vid Torre del Lago nära kusten vid viareggio.

Lucca är en kulturstad med festivaler varje sommar

På piazza Napoleone i Lucca är det Lucca Summer Festival varje år med kända artister från hela världen. Bilden är från konserten med Earth, Wind & Fire och Lionel Richie

Svägerska och svåger Lisbeth och Anders trivs i Toscana

Uppe i Torre Guinigi har man en bedårande utsikt över Lucca med omnejd

Utsikt över Lucca

Kvällsbelysning i Lucca